Kladdkaka med nötter och kola
Som jag tidigare nämnt älskar jag hasselnötter.
Och vad passar väl bättre än att att kombinera dem med seg choklad och härlig kolasås?
När jag bläddrade i min bakbok med kladdkakor dök detta receptet upp och jag kände att detta måste testas bums!
6-8 bitar
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl hasselnötter
Kolasås:
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret i en kastrull, dra av den från värmen och rör ner socker och ägg ordentligt
Rör ner övriga ingredienser
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 min
Rör ner alla ingredienser till kolasåsen (gärna i en tjockbottnad kastrull) och koka ihop i ca 10 min, den ska tjockna
Rör hela tiden
Grovhacka nötterna och strö dem över kladdkakan ringla sedan över kolasåsen rikligt över nötterna
Severa gärna med glass eller grädde
Och vad passar väl bättre än att att kombinera dem med seg choklad och härlig kolasås?
När jag bläddrade i min bakbok med kladdkakor dök detta receptet upp och jag kände att detta måste testas bums!
6-8 bitar
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl hasselnötter
Kolasås:
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret i en kastrull, dra av den från värmen och rör ner socker och ägg ordentligt
Rör ner övriga ingredienser
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 min
Rör ner alla ingredienser till kolasåsen (gärna i en tjockbottnad kastrull) och koka ihop i ca 10 min, den ska tjockna
Rör hela tiden
Grovhacka nötterna och strö dem över kladdkakan ringla sedan över kolasåsen rikligt över nötterna
Severa gärna med glass eller grädde
Trackback