Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Banan cupcakes med cream cheese frosting

Jag hade några vänner över på middag och fest och ville bjuda på något sött till efterrätt.

Det slog mig att det var väldigt länge sedan jag gjorde de urgoda banancupcakes´en.

Receptet är enkelt och för att få ut så mycket banansmak när du bakar bör du använda riktigt mogna, gärna riktigt bruna bananer.

Receptet ger ca 14 normal stora cupcakes
100g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 bananer
4-6 msk naturell yoghurt/filmjölk/gräddfil eller liknande

Sätt ugnen på 225 grader
Smält smöret
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner i äggvispet tillsammans med det smälta smöret
Mosa bananerna tillsammans med yoghurten och rör ner i smeten
Fyll cupcakeformarna till hälften och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter

Cream cheese frosting, (för att frosta så mycket som jag gjorde behövs en dubbelsats, tänk på att det blir rejält sött)
100g cream cheese (tex philadelphia)
60 g mjukt smör
300 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
Saften från en halv citron

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt
Vispa i osten
Bred/spritsa på cupcakes´en







Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0