Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Underbart god glassmarägtårta



Efter att ha stått i köket och lagat mat fick jag över ett gäng äggvitor och bestämde mig för att göra marängbottnar av dem.
Eftersom jag är en älskare av hasselnöter, passade jag på att rosata ett gäng i torr stekpanna som jag sedan hackade och vände ner i marängsmeten.

Själva glasssmeten "parfaiten" är av samma recept som Toblerone parfaiten med undantag att jag bytt ut tobleronen mot daim.

Glasssmeten bredde jag ut över hasselnötsbotten och plastade in och lät stå i frysen tills vi skulle äta tårtan.
Den behöver minst 3-4 timmar på sig att stelna men går utmärkt att göra flera veckor innan den ska ätas.

Jag garnerade den med jordgubar.

Mums, rekomenderar starkt denna glasstårta!






Kommentarer
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Mmmm, den ser hur god ut som helst, och vad härligt med jordgubbar, det måste jag köpa mig snart :D Mums!

2012-05-30 @ 22:54:33
Postat av: Katarina

Så fin tårta och god :)

2012-05-31 @ 04:07:29
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Kristina Cake design Alnö

Det låter som en fantastisk kombination! Den ska testas i helgen:)!

2012-06-01 @ 14:21:00
URL: http://www.cakedesign-alno.blogspot.se/
Postat av: Liselotte

Ååh så gott det ser ut, får kanske bli en sådan här när man ska fira Nationaldag! =) Hittar dock inte receptet på marängbottnarna?

Tack för en fin och inspirerande blogg.

2012-06-04 @ 13:21:21
Postat av: Stephanie

Ser somrig och god ut! :)

2012-06-10 @ 19:17:31
URL: http://stephaniesbilder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0