Banantårtbotten
När jag fick chansen att provbaka lite passade jag på att pröva göra en tårtbotten med banan och den blev väldigt god, rätt mastig men god.
Tyvärr glömde jag fota den, får göra det vid ett annat tillfälle.
Receptet räcker till en 20cm form, och kakan går att dela i 3 delar.
3 stora ägg
1 1/2 dl strösocker
125g smör
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker / 1 tsk vaniljpulver
3 riktigt mogna bananer, bruna/svarta
1/2 dl naturell yoghurt/crème fraîche/kesella eller liknande
* Sätt ugnen på 175 grader
* Smält smöret och låt svalna något
* Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt
* Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker/pulver i en skål och vänd sedan ner i äggvispet
* Rör ner det avsvalnade smöret så smeten blir slät
* Mosa bananerna med yoghurten och rör ner i smeten
* Smöra och sätt bakplåtspapper som en stödkrage.
* Fyll formen och grädda nederst i ugnen i ca 45 minuter, prova med en sticka att kakan är genombakad, du kan behöva lägga över aluminiumfolie så inte kakan blir för mörk, gör det tidigast efter 20 minuter
Kommentarer
Trackback