Molten chocolate cake
Fick ett tillfälle att baka lite när vi blev bortbjudna på middag hos svärmor.
Jag ville baka något i stil med chokladfondant/kladdkaka och rev bland mina bakböcker hemma.
Molten chocolate cake lät gott "smält chokladkaka)
Jag bakade av dem i min muffinplåt som jag smörade och mjölade.
Receptet ger 9 st i en muffinsplåt
100g mörk choklad av god kvalité
100g smör
2 ägg
1 dl socker
1/2 dl vetemjöl
Smält chokladen över ett vattenbad.
Rör sedan ner små kuber av smöret i den varma chokladen och rör allt ihop slätt.
Vispa äggen och sockret riktigt fluffigt (ca 5-7 minuter)
Sikta ner mjölet, häll i den smälta chokladblandningen och blanda ihop.
Fyll portionsformar eller en muffinplåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-13 min.
Låt de vila någon minut innan du försiktigt vänder ut dem.
Det kan underlätta om du först skär runt kanten.
Servera gärna med en klick grädde och syrliga hallon
Chokladfondant är en favorit hemma hos oss, alltid så gott!
Måste börja med att tacka dig, du har en riktigt härlig och inspirerande blogg. Tack vare dig vågade jag mig på att baka en doptårta själv till min dotter. Den blev jätteuppskattad och jag var väldigt stolt:)
Måste bara fråga om den här chokladkakan, på bilden ser den ganska platt ut. Blev den platt eller ser det bara så ut? Var den som en fondant i mitten eller blev den lite fastare i konsistensen?