Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Saftig saffranstårtbotten

Nu när 1:a advent närmar sig vill jag bjuda er på denna fantastiska saffranskakan som jag även använder som tårtbotten.

Receptet ger en ganska låg, ca 5 cm hög botten i en 20 cm form.

Uppdatering! När jag bakade samma botten direkt efter så blev den så pass hög att den gick att dela i 3 delar.

200 gram smör
2,5 dl mjölk
2 pkt (1gram) saffran + 1 sockerbit

2 stora ägg
3 dl socker

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader
Stöt saffranet i en mortel med sockerbiten
Smält smöret och häll på mjölken och saffranet
Vispa ägg och socker luftigt
Häll ner smörblandningen och rör om
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggvispet

Smöra en 20 cm form och klä botten och kanter med bakplåtspapper
Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 40-45 min, känn efter med en provsticka att kakan är genomgräddad.

Låt svalna och stjälp upp.
Pudra florsocker över kakan och servera den som den är eller dela den och använd som tårtbotten med någon god fyllning.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Camilla

Hej Linda,

Vad brukar du fylla en sådan här tårta med? Tårtbotten med saffran låter ju fantastiskt gott!

Mvh Camilla

Svar: Hej Camilla,Mandelgrädden som postades efter saffransbotten är en riktig lyckad kombo.

Mvh Linda
Linda Runn

2012-11-29 @ 10:42:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0