Busenkel rosett
Jag har fått så många kommentarer/mail om hur jag gör mina rosetter och nu äntligen har jag tagit tag i det hela och fotograferat en steg-för-steg beskrivning.
1. Skär ut 2 lika stora rektanglar i marsipan/sockerpasta/fondant
2. Vik ena änden på kortsidan som bilden visar (ett M)
3. Håll ihop formen och...
4. ... vik den motsatta sidan likadant
5 - 6. Håll ihop ändarna och...
7. ... vik ihop boda kortsidorna
8. Gör likadant med den andra rektangeln
9. Skär ut en remsa
10. Korta av den så den passar runt om rosettens mitt
11. Placera den över rosettens mitt
12. Kläm försiktigt ihop
13. Vänd försiktigt på rosetten och limma ihop remsan på baksidan med lite, lite vatten
14. Rosetten är klar
Kommentarer
Postat av: Jessica
Hej! :)
Låter du denna rosett torka innan du dekorerar bakverket med den?
Svar:
Linda Runn
Postat av: elli
Fantastiskt, som det brukar vara när du gör tårtor och andra bakverk! En fin rosett utan massa papper eller skum som ska ligga mellan i flera dygn. Kanske att jag testar att göra den redan till helgen?
Förresten när skulle du lära mig "allt"? ;)
/elli (lakritztrollet)
Svar:
Linda Runn
Postat av: Therés
Vilket bra inlägg blir sugen på att försöka mig på det där, väldigt fin blogg för övrigt.
Svar:
Linda Runn
Trackback