Jordgubb-och rabarbermousse
Receptet räcker till ett rejält lager i en stor tårta, 30 cm
4 gelatinblad
2 ½ dl rabarber, rensad, i bitar
2 ½ dl jordgubbar, i bitar (frysta går bra)
1 dl strösocker
½ msk vaniljsocker
2 ½ dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten
Häll rabarber, jordgubbar och socker i en kastrull
Koka ingredienserna mjuka ca 10 minuter och mixa sedan blandningen slät
Krama försiktigt ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem och vaniljsockret i den varma rabarberblandningen
Låt svalna
Vispa grädden lätt och vänd ner den i rabarber- och jordgubbsblandningen
Ställ in moussen i kylen, i minst två timmar tills den stelnat eller fyll tårtan och låt det stelna
Åh vad gott det låter!
Tips på fyllning till andra lagret? Vitchoklad? Vanilj? Citron?
Tror du det funkar att använda vegegel pulver istället för gelatinblad? Och hur mycket använder man då`?
Hej! Kan man använda frysta rabarber?