Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Jordgubb-och rabarbermousse

Receptet räcker till ett rejält lager i en stor tårta, 30 cm

4 gelatinblad
2 ½ dl rabarber, rensad, i bitar
2 ½ dl jordgubbar, i bitar (frysta går bra)
1 dl strösocker
½ msk vaniljsocker
2 ½ dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten
Häll rabarber, jordgubbar och socker i en kastrull
Koka ingredienserna mjuka ca 10 minuter och mixa sedan blandningen slät
Krama försiktigt ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem och vaniljsockret i den varma rabarberblandningen
Låt svalna
Vispa grädden lätt och vänd ner den i rabarber- och jordgubbsblandningen
Ställ in moussen i kylen, i minst två timmar tills den stelnat eller fyll tårtan och låt det stelna



Kommentarer
Postat av: Therese

Åh vad gott det låter!
Tips på fyllning till andra lagret? Vitchoklad? Vanilj? Citron?

Svar: Jag hade vanilj (glasscreme) till
Linda Runn

2013-02-07 @ 21:46:34
URL: http://tezzybump.blogg.se
Postat av: Karolina

Tror du det funkar att använda vegegel pulver istället för gelatinblad? Och hur mycket använder man då`?

Svar: Hej!
Jag har aldrig provat själv men vet att andra byter ut gelatinet mot vego.
Det borde finnas en omvandlingstabell på paketet eller på nätet någonstans.
Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2016-01-22 @ 23:42:05
Postat av: Marina Johansson

Hej! Kan man använda frysta rabarber?

Svar: Hej, det ska nog inte vara några problem. Ev kan de vätska av sig så du behöver tänka på mängden gelatin. Eller slå av lite vätska. Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2022-05-03 @ 17:39:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0