Klassisk Fransk chokladtårta
För att variera bland alla sockerpasta täckta och dekorerade tårtor tånkte jag här bjuda på en otroligt god mörk chokladtårta.
Snabblagad och passar utmärkt som dessert efter en middag.
Eller varför inte nu i påsk efter påskmiddagen.
Ca 8 bitar
100 gram mörk minst 70% choklad
100 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
Till garnering
2 dl vispgrädde, kakao och hallon
Sätt ugnen på 200 grader
Smöra och sätt i ett bakplåtspapper en form ca 20 cm (då får du lätt ut kakan och kan ställa den på ett fint uppläggningsfat
Bryt ner chokladen i mindre bitar och smällt den tillsammans med smöret i ett vattenbad/micron
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke
Rör ner chokladblandningen
Sikta i och blanda försiktigt ner mjölet
Häll smeten i formen och gräda nertill i ugnen i ca 15-20 min i 200 grader
Låt svalna och garnera med spritsad vispgrädde, siktad kakao och hallon
Njuuuut!
Kommentarer
Postat av: Katarina
Chokladkaka passar alltid, mums!
Svar:
Linda Runn
Trackback