Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Martha Stewart´s underbara "one bowl chocolate cupcakes"

Om ni, precis som jag, fullkomligt äääääääälskar chokald får ni INTE missa att baka dessa underbara raringar.
Det ultimata receptet på mjuk chokladkaka har jag nu funnit!
Underbart saftiga men samtidigt väldigt luftiga och kraftigt chokladiga.
 
De är dessutom alldeles för enkla att göra för att motstå.
Det heter ju one bowl, så det blir inte mycket disk heller.
 
Receptet hittade jag översatt till svenska mått inne hos Carolina på http://krafla.blogg.se
 
Enligt receptet ska det bli ca 24 st normalstora cupcakes, jag gjorde lite större och fick ut 16 st
 
Visst ser de ljuvliga ut!
 
Till 24 st normalstora cupcakes behöver du:
1,5 dl kakao 
3,5 dl socker
3,5 dl mjöl
1,5 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 
3/4 tsk salt 

2 ägg
1,5 dl hett vatten
1,5 dl mjölk
1/4 tsk vinäger (Vitvins eller äppelcider)
3 msk olja (jag använde rapsolja)


Gör såhär:

Sätt ugnen på 180°c
Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke och rör om så bakpulver och bikarbonatet blandar sig med resten
Tillsätt de blöta ingredienserna och vispa med vanlig handvisp tills allt blandas.
Fyll muffinsformar placerade i muffinsplåt till hälften och grädda i ca 15 min.
Låt dem svalna på galler.
 


Tips!

Eftersom det här receptet innehåller olja istället för smör håller de sig saftiga även i kylen.
Carolina själv tipsar om att ta ut mjuka kakor som innehåller smör i rumstemp ett tag innan de ska ätas så smöret hinner mjukna annars upplevs kakan torr och tråkig.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mare

mina blev väldigt platta upptill, inte sådär toppiga som dina, vad man vara fel?

Svar: Jag fyllde formarna till 2/3 ist för 1/2. Några rann tyvärr över.

Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2013-03-31 @ 18:10:41
URL: http://www.litetkex.blogg.se
Postat av: Carolina

Vad gulligt att du har nämnt mig, det tackar jag för! :)

Svar: Självklart :)
Linda Runn

2013-04-15 @ 08:33:41
URL: http://krafla.blogg.se
Postat av: Emma

Hej och tack för en jätte bra blogg! :)
Jag har bara en fråga... har sett att du flera gånger har använt dessa cupcakes som tårtbotten också! Vilken temperatur och hur länge har du dem då inne i ugnen då? :)
kram

Svar: Hej, smeten räcker till en 20-22 cm form och du gräddar den längst ner i samma grader tills bottnen är genombakt. Minns inte riktigt men ca 35-40 min.
Mvh Linda
Linda Runn

2013-05-29 @ 14:45:02
Postat av: Sussi

När du använde denna smet till tårtbotten med hallonmouse och hallonkompott. Använde du dem båda på samma botten eller gör du dem på olika bottnar?

Svar: Hej,Jag hade hallonkompotten direkt under hallonmoussen.

Mvh Linda
Linda Runn

2013-06-08 @ 17:28:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0