Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Gravidmage tårta, beskrivning


Här har jag byggt tårtorna i skålar klädda med plastfolie och låtit dem "safta" till sig i kylen i ett dygn


Så här ser grunden ut


Tårtan spacklas, i det här fallet med grädde


Kavla ut lite hudfärgad sockerpasta eller marsipan på maizena pudrat underlag


täck brösten


forma en liten fot


placera foten på magen


täck magen och gör en liten fördjupning till navel, markera noga runt foten och tårna


Klä bysten och rynka upp tröjan över magen, jag klippte till v-ringningen med sax


Jag gjorde ett spettsband med den här kantutstickaren


Limma dit spettskanten med lite vatten


Färdig






Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Så himla fin! Kul att se en beskrivning.

2010-07-26 @ 17:31:35
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: johanna

vilket jobb du la ner:)Häftigt att se hur den blev till. kram

2010-07-26 @ 19:00:36
Postat av: Bodil

Toksnygg!!

2010-07-26 @ 19:11:23
URL: http://enmynta.blogg.se/
Postat av: Mia

HERREGUD vad du är duktig!!

Postat av: Linda

Kul med en beskrivning, söt det blev med bebisfoten på

2010-07-26 @ 19:54:53
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Linda G

Herregud vilka fina tårtor du gör, vilken fantasi! Är så avundsjuk på folk som kan sånt. Själv förlitar jag mig på Ica-bagarn och konditorierna;)

2010-07-26 @ 21:13:04
URL: http://linda-gunnarsson.blogspot.com/
Postat av: Linda Bak

Så kul att se hur du gjort. Jag lär mig otroligt mycket av din blog. Tack för att du e en sån inspiration. ;)

2010-07-26 @ 23:40:24
URL: http://baklinda.blogspot.com
Postat av: Milli

Wow vilken superbra beskrivning och jättefin tårta!! :D Undrar om du brukar använda bakplåtspapper i kanterna på en springform när du gör tårtbotten? Är de isf för att tårtan ska bli jämnare å högre eller är de bara för att de inte ska fastna?

2010-07-27 @ 10:14:40
URL: http://millis-vardag.blogspot.com/
Postat av: Nina

Ooo så otroligt fin tårta & tack för all inspiration...



Gjorde en barbietårta till dotterns födelsedag & tog beskrivning av dig som du lagt upp så tack för det!!!

2010-07-27 @ 12:54:53
URL: http://ninabakarolagar.blogspot.com/
Postat av: Mona - BakPassion

Suuuper fin tårta! Älskar verkligen den och beskrivningen var super duper bra för allt såg så lätt ut!



Den ska jag göra nästa månad till min bästa vän som ska berätta för vänner att hon är gravid!



Tack Linda!



Kram

2010-07-27 @ 13:06:13
URL: http://bakpassion.blogg.se/
Postat av: Jessica

Åh vad roligt med en beskrivning. Måste nästan prova även om jag inte tror att jag kan få till det så fint som du.

Tack för en jättebra blogg!

2010-07-27 @ 19:31:39
Postat av: Diana

Jättebra beskrivning och JÄTTEFIN!!!

2010-07-28 @ 22:52:44
URL: http://cakeocupcakemani.blogspot.com/
Postat av: Emmy

Helt otroligt fin tårta. Både söt och annorlunda. Bäst var lilla foten :-)

2010-07-29 @ 21:46:20
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Sussa

Du slutar aldrig förvåna mig linda. du e juh otroligt duktig må jag säga :D .. snart är du juh snäppet duktigare än The Cake Boss .. (om du vet vem de är) hihih ;) Underbara tårter ..

2010-08-04 @ 00:14:46
URL: http://truesunrise.blogg.se/
Postat av: Emma Rosengren

Så himla fin tårta, en sån hade jag gärna fått när ja själv var gravid!! :) Nä visst ska gravida uppskattas mer! :))))

2010-08-12 @ 09:35:42
URL: http://stokikoket.blogspot.com/
Postat av: Johanna

Vilket konstverk! Du är verkligen en konstnär Linda, det är helt otroligt vilka vackra och fantasifulla tårtor du gör:) Jag vet iaf vem jag ska kontakta nästa gång det vankas kalas;)

Kram!

2010-08-17 @ 17:11:12
URL: http://rosoraroroda.blogg.se/
Postat av: mrs carter

Du ar riktig grym!

2010-08-18 @ 12:33:16
URL: http://excoticworld.blogg.se/
Postat av: Mrs Bernhardsson

O vilken otroligt fin tårta. Du är så duktig. Blir verkligen inspirerad av dig.

2010-08-18 @ 20:22:16
URL: http://mrsbernhardsson.blogg.se/
Postat av: Jenny

men shit vilken cool tårta!!! :)

2010-08-19 @ 10:39:15
URL: http://mzj.blogg.se/
Postat av: www.alexandrastyle.se

GALET fräck tårta, wow!



www.alexandrastyle.se

2010-08-22 @ 22:27:45
URL: http://www.alexandrastyle.se
Postat av: stina

Men oj vad fin den blev :)

2010-08-30 @ 09:49:02
URL: http://www.tulipansbakverk.blogspot.com
Postat av: Miku

Oj, vilket bra tips nästa gång det är babyshower ^w^

Jättefin blogg du har =)

2010-09-04 @ 16:39:18
URL: http://miku-san.babyblogg.se
Postat av: Lina

och denna var ju helt underbart fin :)

2010-11-17 @ 09:18:08
URL: http://linabakar.blogg.se/
Postat av: Emelie

Haha, wow! Vilken tårta! Verkligen helt nuts :)

Kram Emelie

2011-04-17 @ 17:50:56
URL: http://nordstrandlindgren.se
Postat av: Carro

Helt fantastisk tårta!! du har verkligen tallang!:D

Jag vill försöka se om jag kan göra en tårta men undrar Hur du gjorde när du bakade bottnarna i ugenen, så att dem blev så jämna o runda..för det kan man väll inte göra i en vanlig skål? tacksam för svar, Mvh Carro :)

2011-06-05 @ 10:06:40
Postat av: Linda Runn

Carro:



Tårtbottnarna är bakade precis som vanligt men när jag lägger ihop tårtan gör jag det i skålen.



Mvh Linda Runn

2011-06-06 @ 09:56:51
URL: http://LindaRunn.se
Postat av: Jessica

Gud vilken rolig tårta. Så smart!!!

Kommer lägga din blogg till mina favouriter - jag är tårtnörd men lägger alldeles för lite tid på att vara kreativ, fastnar i samma mönster och kör på med det som funkar. Din blogg är skitbra och lätt att följa! Glad att jag hittade den!!

2011-06-10 @ 13:20:59
URL: http://www.westbaymorsan.blogspot.com/
Postat av: Carolina Grönborg

Tycker du är super duktig!! Vilka tårtor!!

2011-06-10 @ 17:28:40
Postat av: Sofia

trillade in på din blogg när jag satt och länkade mej fram. Vilka fantastiska tårtor du gör! den här tårtan var ju hur läcker som helst! :)

2011-10-17 @ 14:03:19
URL: http://sofiagranstedt.blogg.se/
Postat av: Laila

Hej

Tycker att du gör helt underbara tårtor .

en fråga bara ska jag baka vanliga runda tårtbottnar sedan delar jag den sen så bygger jag den i en skål om jag ahr förståt det hela rät ??=)



men kommer den då få den runda mag formen bara av att va i kyllen ??



Ser fram imot ett svar



/Laila

2012-04-05 @ 12:33:20
Postat av: Liselotte

Så fina tårtor! Undrar hur du får till eller var du hittar hudfärgar marsipan/sp?

=)

/Liselotte

2012-04-12 @ 13:41:41
Postat av: Linda Runn Hägerström

Laila:

Precis, det räcker med att baka vanliga runda bottnar och dela dem precis som vanligt.



Fyll skålen och låt det ligga över natten eller ett par timmar så håller den formen.



Med vänlig hälsning, Linda

2012-04-12 @ 17:35:41
URL: http://LindaRunn.se
Postat av: Linda Runn Hägerström

Liselotte:

Använder en pastafärg som heter creamy peach från wilton.



Går säkert att blanda gul och röd färg med.



Med vänlig hälsning, Linda

2012-04-12 @ 17:37:12
URL: http://LindaRunn.se
Postat av: Frida

Hej! Superficiell tårta! Men ja undrar va du använder för form i ugnen när du gör den tex runda magen? Och även brösten hur du gräddar det så det blir såpass runda och "kupiga"



Jätteduktig är du verkligen!!



Med vänlig hälsning,

Frida

2012-04-20 @ 12:31:48
Postat av: Frida

Hej! Superfin tårta! Men ja undrar va du använder för form i ugnen när du gör den tex runda magen? Och även brösten hur du gräddar det så det blir såpass runda och "kupiga"



Jätteduktig är du verkligen!!



Med vänlig hälsning,

Frida

2012-04-20 @ 12:33:50
Postat av: Elicia

Hejsan, jag undrar förstås HUR du får till rundad mage och byst o vanliga formar? =P

Svar: Hej,Jag har en steg-för-steg beskrivning på det :)
http://lindarunn.se/2009/december/halvrund-tarta.html

Lycka till!

Kramar Linda
Linda Runn

2012-09-25 @ 22:04:52
Postat av: Jessica

Hej! Vilken fin tårta :) ska jag absolut göra när systern ska ha en baby shower. Hur mycket sugerpaste behövs? I båda färgerna :D Tack för en superbra blogg.

Svar: Mängden beror på hur stor tårta du ska täcka. Räkna med 500g totalt för en normalstor tårta på 24 cm.

Jag köper bara vit sp och färgar själv.

Kram Linda
Linda Runn

2012-10-30 @ 21:03:26
Postat av: Leila

Tack för tipsen!! Men Hur färgar du sugerpasten och vart köper du färg och parten någonstans

Svar: Hej, jag använder så gott som bara wiltons pastafärger.De går att köpta lite varstans i nätshoppar för bla bakning. Kolla på kakburken.se lyckasmedmat.se
Linda Runn

2013-04-24 @ 18:34:01
Postat av: Hanna

Hej! Fantastiskt fin tårta! Hur mycket sugarpaste skulle du tänka går till den här tårtan (i liknande storlek)? Hudfärgad och "nattlinne" var för sig? Jättetacksam för svar!

Svar: Hej, och tack så jättemycket! Jag skulle tippa på att det gick åt ca 800g sp till den här tårtan allt som allt. Bättre att ha för mycket än för lite. Jag köper sockerpasta och har alltid 500g förpackningar hemma som jag färgar in med pastafärger.

Lycka till.

Med vänlig hälsning,
Linda Runn

2013-09-07 @ 18:20:17
Postat av: Anonym

Hur gräddar man tårtan så att den blir i den formen?

Svar: Hej, du fyller tårtan "helt vanliga bottnar" i en skål.
Visar hur i detta inlägg

http://lindarunn.se/2009/december/halvrund-tarta.html

Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2013-12-03 @ 11:00:22
URL: http://www.mrscasimiro.blogg.se
Postat av: Jessica Malmqvist

Hej och stort tack för en superbra beskrivning av hur du satt samman denna fina tårta! :)

Jag och maken hade kalas igår för att fira att vi båda fyller år denna vecka. Eftersom vi hade alla nära och kära på plats passade vi även på att berätta att vi väntar vårt första barn - genom att bjuda på en tårta lik din.

Det blev jättefina reaktioner och mottagning av både tårta och nyhet.
Så tack för att du lagt upp denna beskrvning, det var hur enkelt som helst att skapa efter den!

//Jessica

Svar: Så roligt att höra Jessica!
Bloggen är till för att inspirera och hjälpa.

Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2014-03-23 @ 10:05:51
Postat av: Therese turesson

Alltså, den här är bara SÅ fin! Jag ska på att göra en liknande om 1½ månad och tänkte hör med dig. Gör du tårtbottnarna i en rund form eller har du lagt i vanliga tårtbottnar som formats av skålen? Vet du hur länge man kan låta en färdig tårta klädd i marsipan stå i kylen innan den börjar svettas etc och vad är bäst att förvara den i(pappkartong, plasttårtbox etc)?
Jättetacksam om du har möjlighet att svara på ovan! :)
Tack på förhand!

Svar: Hej! Nu äntligen kommer ett svar :)
Jag bakar helt vanliga bottnar som sedan formas till när jag fyller dem i en skål. Så inga special formar behövs.
Om du spacklar en tårta med grädde måste du pensla ditt marsipanlock med en smaklös olja innan du lägger den mot grädden. Annars "äter" sig fukten från grädden sig genom marsipanen som börjar svettas och smälta.
Du kan täcka den någon dag innan servering. Jag gör det i stort sett alltid dagen innan.
Jag fyller även tårtan dagen innan jag spacklar täcker o dekorerar den.

Förvara tårtan helt öppen i kylen eller i en kartong. Absolut inte under ett tårtlock eller någon annan plast.

Stort lycka till!
Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2014-07-08 @ 13:50:19
Postat av: Andrea

Superfin tårta!
Tänkte försöka mig på något liknande men undrar ungefär hur många bitar en sån här tårta blir? :)

Svar: Det beror helt och hållet på vilka storlekar du använder.
Använd gärna min tårtbitsuträknare här på sidan.
Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2014-09-26 @ 08:14:36
URL: http://cimarosa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0