Macarons med vaniljsmörcreme
Det var väldigt länge sedan jag bakade Macarons och när jag såg att vårt Ica Maxi nu säljer mandelmjöl satte det in ett litet sug att baka de underbara små kakorna igen.
Den här gången valde jag att baka de klassiska med mandelmaräng som jag färgade ljust lila, några fick guld pulverfärg som dekor, och fylde sedan med en underbart mjuk och len vaniljsmörcreme.
Jag utgick från grundreceptet av macarons och fylde dem med grundreceptet på smörcreme men jag hade i äkta vaniljpulver i stället för vaniljsocker och det gjorde smörcremen helt underbar.
När ni gör en smörcreme ska ni tänka på att använda riktigt rumsvarmt smör, osaltat, och vispa det riktigt länge!
En liten photoshoot med mitt fina mini koziol fat som passar perfekt till macarons.
Jag fick dem inte helt perfekta men jag blev rätt så nöjd.
Smaken var i alla fall gudomlig ♥
Den här gången valde jag att baka de klassiska med mandelmaräng som jag färgade ljust lila, några fick guld pulverfärg som dekor, och fylde sedan med en underbart mjuk och len vaniljsmörcreme.
Jag utgick från grundreceptet av macarons och fylde dem med grundreceptet på smörcreme men jag hade i äkta vaniljpulver i stället för vaniljsocker och det gjorde smörcremen helt underbar.
När ni gör en smörcreme ska ni tänka på att använda riktigt rumsvarmt smör, osaltat, och vispa det riktigt länge!
En liten photoshoot med mitt fina mini koziol fat som passar perfekt till macarons.
Jag fick dem inte helt perfekta men jag blev rätt så nöjd.
Smaken var i alla fall gudomlig ♥
Kommentarer
Postat av: Anette
Åh, jag tycker de blev superfina!
Postat av: Lakritztrollet
Varför ska smöret vara osaltat i en smörkräm? Blir det godare än med saltat smör?
Postat av: Lakritztrollet
Varför ska smöret vara osaltat i en smörkräm? Blir det godare än med saltat smör?
Postat av: Lakritztrollet
Varför ska smöret vara osaltat i en smörkräm? Blir det godare än med saltat smör?
Trackback