Andreas studenttårta med mangomousse
I juni tog min lillebror studenten och jag bakade en klassisk studentmössetårta.Bokstäverna är gula som jag sedan har målat med guldfärgad pulverfärg utspädd i en droppe alkohol.
Jag fick hjälp av min man att göra en stencil som jag sedan sprayade kronan på mössans topp med ätbart pärlemorglitter.
Som vanligt är det lite svårt att fånga glitter på bild men ni kan iaf ana kronan.
Tyvärr så var jag alldeles för snabb med att fästa både det blå och svarta bandet runt om.
Glömde mäta banden och passa dem efter bokstäverna jag skulle sätta dit.
Hade kunnat se mycket bättre ut.
Tårtan blev lite utav ett experiment, och jag prövade att smaksätta en vanlig ljus botten med både saft och skal från 1 citron.(3 lika receptet på 3 stora ägg, 20 cm form och 30 min i ugnen)
Sedan fyllde jag tårtan med hallonmousse och en jättegod mangomousse
Mangomousse, räcker till ett lager i en 25 cm tårta
300 g fryst eller färsk mango
4 gelatinblad
100 g socker
2,5 dl vispgrädde
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter
2. Koka upp mango med socker och mixa till en slät puré
3. Tillsätt gelatinet i den varma purén och låt svalna
4. Vispa grädden och vänd ner i den avsvalade puréblandningen
5. Låt moussen svalna i kylen i minst 1 timme eller fyll din tårta direkt med en anslagsring
Mamma så mkt gott! Så sugen man blir :)
Undrar om man kan få receptet på Mangomoussen?
Ha det bra
Mvh Helen
Hmm ursäkta, vet inte hur jag kunde missa moussen ;)
/Helen
Har du något bra recept på studenttårta om man vill göra den i en långpanna?
MVH
Jelena
Hej! Vilken jättefin blogg du har:)
Jag ser att du använder anslagsring och tänkte bara fråga:
Läcker inte moussen utanför ringen när man häller den på tårtbotten eller spänner man åt ringen såpass hårt kring tårtbotten att den inte kan läcka..? Jag har en anslagsring, men vågar inte använda den till rinnig mousse som inte stelnat pga av rädsla för läckage... Men om jag skulle våga skall jag göra så här då: Tårtbotten med ringen spänd runt, hälla på mousse, tårtbotten2 på moussen, annan mousse ovanpå, tårtbotten 3 på moussen och in i kyl? Ursäkta mina virriga frågor!
hej! Blir det för länge om man låter moussen stå över natten i kylen ? har lite tidsbrits när jag ska göra min tårta :)
Jag menade när den ska stelna, har ingen så hög anslagsring
Med vänlig hälsning, julia :)
Det där låter verkligen helt galet gott. De "fel" som du pratar om ser jag inte alls. Tycker tårtan blev så bra!
Vilken vacker tårta!