Ljuvlig kladdkakebotten med frisk jordgubbsmousse



Det här är en tårta jag bakat tidigare.Den är ju så ljuvligt god och enekl i sin tillagning.
Den här gången bytte jag ut jordgubbsmoussen till den jag annars gör då jag anser att den smakar så mycket mer jordgubb än Ica´s egna recept.
Kladdkake botten:
- 110 g smör
- 2 1/4 dl socker
- 1 msk sirap
- 2 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 2 dubbeldaim (à 56 g)
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Vispa smör, socker och sirap pösigt
3. Rör ner äggen
4. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao i en bunke
4. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao i en bunke
5. Hacka daimen grovt
6. Rör ner mjölblandningen och daimen i smeten
7. Smöra en springform, ca 24 cm i diameter, kläm fast bakplåtspapper i botten och sätt en bakplåtspapper krage runt om
8. Häll i smeten och grädda i ca 20 minuter, Låt svalna
Följ receptet på JORDGUBBSMOUSSE och häll den över kladdkakebottnen, låt stelna i kyl i ca 2-4 timmar.
Tips,
Det går jättebra att förbereda tårtan fram till moussen och förvara den inplastad i frysen.
Ta upp den ur frysen dagen innan den ska ätas och låt den långsamt tina upp i kylskåpet.
Dekorera med jordgubbar, och kanske som jag MED CHOKLADSÅS

Följ receptet på JORDGUBBSMOUSSE och häll den över kladdkakebottnen, låt stelna i kyl i ca 2-4 timmar.
Tips,
Det går jättebra att förbereda tårtan fram till moussen och förvara den inplastad i frysen.
Ta upp den ur frysen dagen innan den ska ätas och låt den långsamt tina upp i kylskåpet.
Dekorera med jordgubbar, och kanske som jag MED CHOKLADSÅS

Kommentarer
Postat av: Lena
Har du gjort två satser jordgubbsmousse? :)
Svar:
Linda Runn
Postat av: Jessica
Hej Linda!
Den här tårtan låter & ser onekligen smaskig ut :)
Jag har alltid gillat att baka. Sugerpaste var dock någonting jag inte tidigare hade använt - fram tills min dotters tvåårstårtor! Det blev Hello Kitty & inspirationen kom helt från dig när jag googlade bilder. Jag blev jättenöjd själv & flera av gästerna trodde knappt att det var jag som gjort tårtorna :) Så jag vill bara tacka så mycket! Och nu följer jag nyfiket din blogg :)
Svar:
Linda Runn
Postat av: Camillasbakverk
Den ser jättegod ut!
Svar:
Linda Runn
Trackback