Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Ceylin´s doptårta

Ceylin´s doptårta blev en riktig flickdörm!
Rosa, vit, blommor, hjärtan och en prinsesskrona på toppen.
 
Jag fick ett mail från Ceylin´s mamma att tårtan hade blivit mycket uppskattad.
 
Till prinsesskronan provade jag på pastillage för första gången.
 
Tårtdekor skriver att pastillage är en pasta som torkar mycket snabbt.
Den är stark när den torkat och lämpar sig i första hand till byggnationer, t ex slott eller liknande.
När man tar den ur paketet behöver man knåda igång den för att få bort smuligheten i pastan.
Är vädret väldigt torrt så påverkar detta pastan och man kan tillsätta lite flowerpaste för att få den mer elastisk.  Man behöver arbeta snabbt eftersom ytan torkar fort. Får man pastillage över går det inte att spara eftersom den torkar så fort. Då är det bättre att man kavlar ut plaketter av den överblivna pastan. 
Dessa plaketter kan man sedan använda till blommor eller figurer som ska läggas på tårtan. Man kan inte modellera med pastillage och den lämpar sig inte för blommor.
 
Jag tyckte pastillagen var svårarbetad.
Den smulade mycket även fast jag knådade och knådade och jag var rädd att kronan inte skulle hålla ihop.
Men som ni ser så gick det bra.
Kronan i pastillage blev mycket lättare än vad den blir när jag bygger upp den av sockerpasta men kändes lite porös.
 
Jag gör oftast de allra mesta i sockerpasta som jag helst arbetar med.
Men denna gången ville jag ha en lite hårdare krona och då pastillagen var nedsatt i pris ville jag prova den ist för flowerpasten som jag annars hade valt.
 
De små babyfötterna är utskurna för hand då jag inte hittade någon utstickare i rätt storlek från tårtshopparna.
4 par fötter sitter runt tårtan.
 
 
 
 
Tårtan innehöll:
Ljusa bottnar, vit chokladganache, hallonmousse, spacklad med grädde täckt med sp, dekorerad med sp och kronan i pastillage
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jessica

Vilken fin tårta!!
Vad är det för utstickare du använt till blommorna?

Med vänlig hälsning,
Jessica

2012-11-28 @ 15:01:50
Postat av: Marre

Fantastiskt fin!

Svar: Tack så mycket :)
Linda Runn

2012-12-09 @ 19:38:21
URL: http://tartapatarta-marre.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0