Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Filippa´s doptårta

 
Filippas mamma gillade designen på tårtan som jag bakade till Amelia men ville gärna ha omvända färger och byta ut prinsesskronan mot ett par tuffa converseskor.
Mina skor gör jag utifrån den här utstickaren men lägger till mina egna detaljer.
Tårtan blev lika fin i det omvända utförandet tycker jag och fick även en tuffare design med skorna på toppen.
Skorna har jag gjort i Ballinas sockerpasta, vilket är en mjuk sockerpasta som inte torkar så bra.
Med hjälp av små papperstussar nedstoppat i skorna fick de en fin form under natten och blev sött bulliga.
Pappertussarna tog jag sedan bort.
 
 
Denna tårta valde jag att spackla med den helt underbara goda Italienska marängsmörcremen för att den skulle hålla formen och bli lite mer stadig.
Recept på den kommer vartefter.
 
Tårtan beräknades räcka till 50 personer och innehöll för övrigt
Ljusa bottnar 30 cm + 25 cm
Dumleganache och jordgubbsmousse
Spacklad med Italiensk marängsmörcreme
Täckt med Ballina´s sockerpasta
Dekorerad med sockerpasta och pärlemor sockerkulor
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: tina camper

Hej! Vilka fina tårtor du gör. Jag har en fråga, vad fodrar du sockerpaste locket med om du spacklar med grädde? Med vänlig hälsning, Tina

Svar: Hej,när jag inte använder ballinas sockerpasta (som innehåller gelatin) fodrar jag sockerpasta och marsipanlock med rapsolja som jag smetar ut över locket innan jag vänder det mot grädden.

Mvh Linda
Linda Runn

2013-06-19 @ 14:24:11
Postat av: Malin

Hej Linda!
Vilken fin blogg du har å vilka underbara tårtor. Älskar själva att pyssla i köket. Har en hel rad frågor till dig. Vart köper du ballinas vita sockerpasta? Jag köpte min på Tårtdecor innan men de har tydligen byt ut den mot brunchoklad. Har du något tips om hur jag ska få till tårtan utan att pastan torkar? Ibland får jag till det perfekt men oftast när jag själva färgar min pasta så vill den gärna torka å spricka. Sedan undrar jag när du gör dina vackra dekorationer använder du dig av enbart sockerpasta eller du blandar in flowerpaste? Gjorde en doptårta nyligen och använde mig av flowerpaste för första gången till babyns dopklänning men den blev stenhård. Blandade hälften av sp och fp i tron om att få en slät fin dekoration som man kunde forma å den skulle behålla formen utan att säcka ihop eller torka ut.
Med vänliga hälsningar Malin

Svar: Hej, tårtdecor har haft slut på sin vanilj och vit choklad sockerpasta men nu är det påfyllt igen :)
Jag har inte haft så mycket problem med att sockerpastan spricker och torkar.
Knådar du den ordentligt? Jag brukar värma min i micron ca 10-15 sekunder innan jag knådar den.

Jag använder så gott som bara ballinas sockerpasta både till täckning och dekoration.
I några fall använder jag ballinas flowerpaste om jag vill ha rikitgt tunna och hållbara dekoretioner.
Flowerpasten ska hårdna rakt igenom.

Lycka till med bakandet.
Mvh Linda
Linda Runn

2013-06-21 @ 07:51:33
Postat av: Malin

Hej undrar om du kan hjälpa mig? Jag har Odense sp som kag blandar i cmc. Men mina figurer, blommor blir rinniga. Här försökt ha dom i kylen, skafferiet. Men inget funkar.vet du varför? :) Med vänlig hälsningar malin

Svar: Hej, jag vet inte riktigt vad som gör att dina sockerfigurer smälter mer än att ev sommarvärmen kan påverka. Jag har bara prövat cmc pulver en gång och då hade jag inga problem.

Mvh
Linda Runn

2013-08-08 @ 17:27:23
Postat av: Natalia

vad fäster du blommorna med? och så att dom sitter på kanterna. Mina vill ibland till att glida ner :S

Svar: Bara vanligt vatten :) Alltid
Linda Runn

2013-10-16 @ 13:33:45
Postat av: Emma

Bokstäverna är i så fint typsnitt. Vart har du köpt formar att stansa ut dessa?

Svar: Hej, bokstavs utstickaren har jag köpt på www.strosselannat.se

Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2014-05-19 @ 00:32:54
Postat av: Terra

Underbart fin tårta. Ska snart ha dop för ca. 40 Pers. Kan man möjligtvis beställa av dig? Hör gärna av dig. Terra.00@hotmail.com

2015-09-13 @ 22:41:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0